Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Gradonačelnik Modene zahvalio se na pomoći

Gradonačelnik Modene Đorđo Pigi zahvalio se gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću na pomoći, vrednoj dva miliona dinara, koju je Grad Novi Sad pružio Modeni svom gradu pobratimu nakon zemljotresa koji su pogodili severni deo Italije, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Igora Pavličića.

Korhec: Ne zataškavati međunacionalne incidente

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec izjavio je danas da se stepen javne bezbednosti u višenacionalnim sredinama može podići tako da se svi incidenti koji imaju međunacionalni prizvuk tako i nazivaju i da se posebno evidentiraju.

Štrajk graditelja Bulevara Evrope

Radnici firme "Interkop", koji su angažovani na izgradnji poslednje deonice Bulevara Evrope, danas su na kratko obustavili rad zbog toga što im zarade nisu isplaćene još od marta.

Uvodi se taksa za prolaz kamiona kroz Frušku goru?

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović razgovarao je danas sa direktorom Nacionalnog parka Fruška gora Dobrivojem Antonićem o mogućem uvođenju takse za prolazak teškog kamionskog saobraćaja preko ovog parka.

Kontrolori će pregledati karte UV lampama

Za desetak dana na kioscima GSP-a pojaviće se nove mesečne markice za jul, koje će imati čak 7 nivoa zaštite kako bi se sprečilo organizovano falsifikovanje, koje je prouzorovalo najveću aferu u istoriji ovog preduzeća.

Film o Sarkoziju otvara Sinema siti

Festival Sinema siti biće otvoren u subotu, 16. juna, u Srpskom  narodnom pozorištu francuskim filmom "Osvajanje" u režiji Gzavijea Durinžera, koji je  premijerno prikazan u Kanu, najavili su organizatori.

Bez vode deo Rumenačke

Zbog radova na sanaciji havarije, bez vode je od 8 do 15 časova deo Rumenačke ulice - od ulice Kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, kao i deo Pasterove ulice.

Kreće prskanje komaraca iz vazduha

Ciklonizacija će prve ovogodišnje tretmane iz vazduha protiv odraslih komaraca na području Novog Sada i prigradskih naselja obaviti od četvrtka 14. juna do četvrtka 28. juna.